Cédric Callenaere, Chef van de Armes de Bruxelles

Cédric Callenaere is de Chef van de Armes de Bruxelles. Hij ziet deze baan als een droom die is uitgekomen. Toen hij bij de Armes de Bruxelles kwam, vond hij de plek waar hij regelmatig kwam met zijn ouders, toen hij nog klein was.

Dat is het moment dat zijn droom om chef te worden, is ontstaan. Cédric Callenaere volgde zijn opleiding aan de Hotelschool van Namen en werd, op de jonge leeftijd van vijfentwintig jaar, chef van het restaurant La Roue d’Or aan de Grote Markt van Brussel. Hij is daar dertig jaar gebleven, waarna hij chef werd van de Brasserie de Bruxelles, dat is opgezet door Laurent Veulemans. Zes jaar lang bood hij inspirerende gerechten van klassiekers uit de Belgische en Brusselse keuken. Cédric wilde deze brasserie laten groeien door de adviezen van Jacques Veulemans, die regelmatig te vinden was in het restaurant van zijn zoon, te integreren. Toen zijn droom uitkwam, was dat tegelijk een uitdaging voor de chef. Die wilde aan dit instituut van het gastronomische, Brusselse landschap de reputatie teruggeven, die het nooit had mogen kwijtraken. Alle grote klassiekers uit de Belgische en Brusselse keuken staan op zijn kaart.